Verdiepingsvloer maken

Een verdiepingsvloer is een horizontaal oppervlak dat is geplaatst tussen twee niveaus van een gebouw om extra ruimte te creëren. Het wordt vaak gebruikt om een tweede verdieping te creëren in een gebouw met hoge plafonds, of om extra opslagruimte te bieden in een bedrijfshal, loods, magazijn of fabriek. Wilt u een verdiepingsvloer laten maken? Lees dan verder.

verdiepingsvloer

Materialen verdiepingsvloer

Verdiepingsvloeren kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, beton of staal, en kunnen verschillende vormen hebben, zoals rechthoekig, vierkant of cirkelvormig. Ze worden ondersteund door kolommen, balken of muren en kunnen worden ontworpen om verschillende gewichten en belastingen te dragen, afhankelijk van de beoogde toepassing. Verdiepingsvloeren kunnen ook worden gebruikt om een gebouw uit te breiden zonder dat het nodig is om extra grondoppervlakte te kopen. Door een verdiepingsvloer toe te voegen, kan een gebouweigenaar de beschikbare ruimte in een gebouw maximaliseren en de bruikbare oppervlakte vergroten.

Verdiepingsvloer bedrijfshal

Een verdiepingsvloer in een bedrijfsruimte kan extra ruimte bieden voor opslag, kantoren of productieruimte, zonder dat er extra grondoppervlakte hoeft te worden gekocht of gehuurd. Het kan ook de efficiëntie van de werkruimte vergroten door het gebruik van verticale ruimte en kan worden ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Zo kan een extra kantine of kantoor gecreëerd worden zonder daar nuttige werkplaats vierkante meters mee te verliezen.

verdiepingsvloer tekening

Verdiepingsvloer laten maken

Het proces van het maken van een verdiepingsvloer kan variëren afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en de specificaties van het project, maar over het algemeen zijn er een aantal stappen die worden gevolgd:

  1. Ontwerp de verdiepingsvloer: bepaal het type materiaal dat wordt gebruikt, de afmetingen en de belastingcapaciteit van de vloer.
  2. Maak de ondersteunende structuur: dit omvat het plaatsen van kolommen, balken en muren die de verdiepingsvloer zullen ondersteunen. Zorg ervoor dat de ondersteunende structuur sterk genoeg is om het gewicht van de verdiepingsvloer en de belastingen te dragen.
  3. Installeer de vloerplaten: plaats de vloerplaten op de ondersteunende structuur. Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt, kan dit beton, hout, staal of een ander materiaal zijn. Zorg ervoor dat de vloerplaten correct zijn geïnstalleerd en waterpas zijn.
  4. Verstevig de vloer: verstevig de vloer indien nodig met extra stalen balken of betonijzers om de belastingcapaciteit te verhogen en de sterkte van de vloer te vergroten.
  5. Plaats de afwerking: nadat de vloer is geïnstalleerd en verstevigd, kan de afwerking worden aangebracht. Dit kan bestaan ​​uit vloerbedekking, verf, tegels of een ander materiaal dat geschikt is voor de toepassing.
  6. Het proces van het maken van een verdiepingsvloer kan complex zijn en vereist vaak de expertise van een professionele aannemer of bouwer. Het is belangrijk om alle lokale bouwvoorschriften en vereisten te volgen om ervoor te zorgen dat de vloer veilig en duurzaam is.
Bellen

Wij zijn doordeweeks bereikbaar van 00:00 Lorem ipsum dolor sit amet,

Mailen

Mailen kan altijd. Wij reageren vaak binnen … Lorem ipsum dolor sit amet

Locatie

Ons kantoor in ‘s-Gravenzande… Lorem ipsum dolor sit amet,

verdiepingsvloer laten maken

Verdiepingsvloer loods

Bij een verdiepingsvloer in een loods moet je vooral denken aan extra ruimte voor een machine, installatie en/of loopruimte. Een verdiepingsvloer, ook wel bordes genoemd, kan dan kostbare vierkant meters in een besparen. Een paar voorbeelden:

  1. (loop)Bordes over lopende banden
    – Ruimte kan dan dubbel benut worden
  2. Verdiepingsvloer rondom machines
    – Zo kan altijd zonder problemen onderhoud gepleegd worden
  3. Machine plaatsen op bordes
    – Zo kunnen meerdere machines geplaatst worden in een kleine ruimte
  4. Verdiepingsvloer voor een magazijn
    – Een magazijn is altijd nodig in een plek waar gewerkt wordt

Hoe dik is een verdiepingsvloer?

Doordat wij direct samenwerken met constructeurs kunnen we de constructie voor een verdiepingsvloer zo optimaliseren dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de ruimte. Een goed voorbeeld hiervan is het reeds gerealiseerde project “Verdiepingsvloer-bedrijfshal”. Hierin was een beperkte ruimte van 4.5 meter. Door optimaal te rekenen is er uiteindelijk een minimale hoogte van 140mm nodig voor de tussenvloer. Waar je met standaard profielen op 200+ mm uitkomt.

hoe dik is een verdiepingsvloer

Verdiepingsvloer laten maken door New Way

Heb jij ideeën of wensen voor het bouwen van verdiepingsvloer? Wij van New Way Projects kunnen met je meedenken vanaf de eerste stap tot aan de realisatie. Aarzel niet en neem direct contact met ons op of bekijk reeds gerealiseerde projecten.

  • Recent project:
    Bonito Plant Uitbreiding Schuur
.pdf .dwg .jpg .png .doc